Білорусь назвала маячнею повідомлення про гумові вироби в нафтопроводі "Дружба" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь назвала маячнею повідомлення про гумові вироби в нафтопроводі "Дружба"

764
Інформація про поломки в нафтопроводі “Дружба”, викликані гумовими виробами, що потрапили в нафту, – “повна маячня”. Про це заявили в компанії “Гомельтранснафта Дружба”, білоруському операторі південної гілки трубопроводу, передає “Інтерфакс”. Як пояснив представник оператора, “технічно неможливо зробити так, щоб в нафтопровід потрапили сторонні предмети”.
Раніше 22 жовтня джерела газети “Ведомости” повідомили, що вузли “Дружби” в Східній Європі – на словацькій та чеській ділянках – вийшли з ладу, бо в них потрапили дитячі соски і презервативи. Виявили поломку оператори нафтопроводу, які помітили, що лічильники на трубі почали показувати набагато більші обсяги нафти, ніж могло пройти по системі.
Представник “Гомельтранснафти” зазначив, що на трубопроводі є “ще й резервні системи обліку, які дозволяють отримувати достовірні дані”. Співрозмовник інформагентства додав, що контролюючі органи постійно “ведуть моніторинг на предмет ліквідації незаконних ‘врізок’ в нафтопровід”.
В “Транснафті” – операторі російської ділянки “Дружби” – підтвердили, що вузли обліку нафти в Сербії та Угорщини вийшли з ладу, але на території Росії, України і Білорусії аналогічних поломок не було. Проте представник компанії Ігор Дьомін заявив, що “можна лише припустити, що ці включення відбулися на території однієї з країн-транзитерів – Україні чи Білорусі”. Він пояснив, що потрапляння гумотехнічних виробів у нафту, швидше за все, не було випадковим, і навів у приклад Дагестан, де при крадіжці нафти з трубопроводу в загальний потік закачують воду.
Нафтопровід “Дружба” протяжністю майже дев’ять тисяч кілометрів проходить від родовищ Поволжя та Сибіру в Європу через білоруське місто Мозир. У ньому труба розгалужується на дві гілки: одна йде в Німеччину через Білорусію і Польщу, друга – в Чехію, Словаччину та Угорщину через Україну.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас