Генеалогічний проект Ancestry.com куплять за $1,6 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генеалогічний проект Ancestry.com куплять за $1,6 млрд

918
Сервіс зі створення генеалогічних древ Ancestry.com уклав угоду про купівлю проекту групою інвесторів на чолі з приватною компанією Permira приблизно за 1,6 млрд доларів, або 32 долари на акцію, повідомили обізнані джерела The Wall Street Journal.
Співрозмовник видання говорить, що покупець має намір розвивати бізнес зі створення генеалогічних древ у Західній Європі. Інвестори вважають, що дослідження історії походження різних сімей вже не є вузьким нішевим продуктом – завдяки більш широкому доступу до архівів та застосування сучасних технологій сервіс може привернути увагу людей по всьому світу. До групм інвесторів, які взяли участь у купівлі Ancestry.com, увійшли топ-менеджери компанії, а також фонд Spectrum Equity, якому вже належить 30% сервісу.
Проект Ancestry був заснований в 1983 році. Приблизно 15 років тому він почав роботу в Інтернеті і з того моменту оцифрував мільйони історичних записів – від австралійських виборчих списків до американських військових документів. Всі ці матеріали доступні передплатникам сервісу, які цікавляться долею своїх предків. В даний час у Ancestry.com є понад 2 мільйони передплатників, які платять від 12,95 долара до 34,95 долара на місяць за доступ до документів і використання пошуку по них. Більша частина користувачів сервісу живе в США, він також популярний у Великобританії, Канаді та Австралії. Популярність Ancestry.com зросла в 2010 році після того, як на телеканалі NBC було запущено шоу «Як ти думаєш, хто ти такий?», засноване на матеріалах сервісу. Раніше в цьому році після демонстрації трьох сезонів програми телемережа відмовилася продовжувати контракт. Окрема версія шоу була запущена в Британії на ВВС в 2006 році, вона все ще виходить в ефір.
В останні кілька тижнів Ancestry.com уклав кілька нових угод, спрямованих на збільшення бази документів. У серпні компанія придбала сайт Archives.com приблизно за 100 млн доларів, а раніше цього місяця повідомила про намір придбати портал 1000memories Inc, який дозволяє користувачам оцифровувати сімейні фотографії. 24 жовтня Ancestry.com повинен опублікувати фінансові результати за III квартал поточного року. У липні компанія повідомляла акціонерам, що чекає на виручку за підсумками року – приблизно в 475 млн доларів і прибуток – приблизно третю частину цієї суми.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас