"Батьківщина" звинувачує "УДАР" у сприянні ПР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Батьківщина" звинувачує "УДАР" у сприянні ПР

2518
Об’єднана опозиція вважає вигідною для Партії регіонів відмову партії «УДАР» Віталія Кличка від досягнення домовленостей щодо створення більшості у Верховній Раді до парламентських виборів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби опозиції.
«Відмова Віталія Кличка підписати угоду про створення коаліції демократичних сил у майбутньому парламенті – це крок, який грає на користь Партії регіонів, це крок, який перетворює його на союзника «регіоналів», це крок, який призведе до розпорошення демократичних сил, а не до їх єднання в боротьбі з нинішнім режимом Януковича», – сказано в заяві Об’єднаної опозиції.
У ньому також підкреслюється, що така угода була спрямована на об’єднання політичних сил навколо формування демократичного і європейського курсу країни і не мала на меті домовитися про розподіл посад.
Об’єднана опозиція звинуватила «УДАР» у зриві процесу узгодження спільних дій і в прийнятті рішення без консультацій з опозицією щодо визначення єдиних кандидатів в депутати Ради у мажоритарних округах, яке, на думку опозиції, дасть можливість ПР отримати кілька десятків додаткових мандатів у наступному скликанні парламенту.
«З жалем ми повинні констатувати, що в такий відповідальний час Віталій Кличко прийняв рішення, виходячи зі своїх власних, меркантильних інтересів, а не з інтересів України, її народу», – йдеться в заяві.
Разом з тим, Об’єднана опозиція висловила надію на те, що після виборів фракція «УДАРу», в разі проходження до парламенту, приєднається до Об’єднаної опозиції.
Нагадаємо, голова Ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк 17 жовтня надіслав лист лідеру партії «УДАР» Віталію Кличку, в якому закликав разом з ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» підписати політичну угоду про коаліцію демократичних сил у Верховній Раді VII скликання.
У листі Яценюк наполягав на тому, щоб Кличко оголосив про рішення своєї партії щодо коаліції протягом двох днів – до 19 жовтня.
У відповідь партія «УДАР» запропонувала Об’єднаній опозиції підписати політичну угоду про створення коаліції у Верховній Раді після виборів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас