Голова Європарламенту слідом за МВФ пропонує дати Греції більше часу на реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Європарламенту слідом за МВФ пропонує дати Греції більше часу на реформи

Кредит&Депозит
179
Голова Європейського парламенту, соціал-демократ Мартін Шульц (Martin Schulz) висловився за те, щоб надати Греції більше часу для санації державних фінансів і проведення реформ. “Зараз, коли важко сказати, що відбудеться наступного тижня, було б нерозумно говорити про те, що в результаті надання Афінам дворічної відстрочки все завалиться”, – заявив Шульц в четвер, 18 жовтня, газеті Die Welt. На його думку, цілком припустимо, щоб Греція досягла поставлених цілей не в 2020, а в 2022 році.
Агентство AFP виділяє слова голови Європарламенту про те, що від саміту ЄС він чекає позитивного сигналу для уряду в Афінах. “Думаю, було б розумно на нинішній зустрічі у верхах сказати, що Греція залишиться в єврозоні”, – сказав Шульц і додав, що це стало б “кращим інструментом для відновлення довіри кредиторів”.
Дводенна зустріч лідерів 27 країн Євросоюзу відкривається в четвер, 18 жовтня, в Брюсселі. Одним з основних питань стане надання Греції чергового траншу фінансової допомоги в розмірі 30 мільярдів євро. Уряд в Афінах наполягає на продовженні термінів реалізації реформ на два роки. Німеччина досі відкидала таку можливість.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас