Найбільша в світі гірничодобувна компанія скоротила видобуток алмазів на 32% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільша в світі гірничодобувна компанія скоротила видобуток алмазів на 32%

392
Англо-австралійська гірничодобувна BHP Billiton в III кварталі 2012 року виробила 313 тис. карат алмазів, що на 32% менше показника минулого року та на 24% нижче рівня попереднього кварталу.
Падіння виробництва зумовлене погіршенням умов видобутку і позаплановим техобслуговуванням на єдиному алмазному родовищі BHP, канадському Ekati. Якщо виробництво, за очікуваннями BHP, відновиться в IV кварталі 2012 року, то перспективи залишаються обмеженими у середньостроковій перспективі, оскільки вміст алмазів в руді знижується.
BHP продовжує аналіз участі в алмазному бізнесі, сказано в повідомленні концерну.
У вересні BHP Billiton продала Rio Tinto 37% в південноафриканському Richards Bay Minerals, виробнику діоксиду титану, циркону і чавуну.
Видобуток золота в III кварталі склав 32,436 тис. унцій, що на 18% менше показника минулого року та на 20% нижче показника попереднього кварталу. Виробництво срібла склало 9,165 млн унцій – це на рівні показника роком раніше і на 21% нижче рівня II кварталу.
BHP в листопаді минулого року повідомила про можливість виходу з алмазного бізнесу в зв’язку з незначністю внеску цього сегмента в фінпоказники компанії і вичерпанням можливостей для зростання. За оцінками BHP, її алмазні активи не узгоджуються з принципом компанії – інвестувати у великі і довгострокові об’єкти з можливістю їх розширення. BHP не володіє варіантами розробки алмазних шахт, що узгоджуються з таким підходом, констатувала компанія.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас