Оновлено дані депозитних індексів FUDI - найбільш надійним залишається «Укрексімбанк» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оновлено дані депозитних індексів FUDI - найбільш надійним залишається «Укрексімбанк»

Кредит&Депозит
2099
16 жовтня 2012 р. «Перший Український Депозитний Індекс» (FUDI) представив оновлені дані щодо прибутковості банківських депозитів по 32 банках-учасниках індексу.
Найбільшу прибутковість за гривневими депозитами, виходячи з оновлених даних, пропонує «Ідея Банк». Депозитні ставки за депозитами у доларах США залишаються найвищими у «Банку інвестицій та заощаджень» та «CityCommerceBank». В євро найвигіднішими є депозитні умови в «Актив Банку», «Банку інвестицій та заощаджень», «CityCommerceBank» і «Банку Контракт». Надійність зазначених банків варіюється від C (надійність вище середньої) до D (середня надійність), при цьому дані фінансові установи більш чутливі до несприятливих зовнішніх факторів, ніж банки з рейтингами рівня А і В.
Найбільш надійним серед банків-учасників індексу залишається «Укрексімбанк» (рейтинг А – найвища надійність серед українських банків і низька чутливість до несприятливих зовнішніх факторів). При цьому рівень прибутковості депозитів даного банку коливається від 5 (прибутковість нижче середньої) до 6 (низька прибутковість) в залежності від обраної валюти.
В даний час агентство UCRA здійснює перегляд показників надійності банків на підставі даних звітності фінансових установ на 1 жовтня 2012 року. На початку листопада буде опубліковано нове оновлення депозитних індексів, в якому будуть актуалізовані як показники надійності банків, так і порівняльні дані про прибутковість їхніх депозитів.
У списку FUDI на сьогодні представлені 32 банківські установи, на які припадає близько 60% всіх депозитів фізичних осіб. Згідно з методологією показники прибутковості оновлюються 2 рази на місяць, а показники надійності – щоквартально або частіше у разі наявності підстав для позачергового перегляду.
Ознайомитися з повним переліком індексів депозитів, а також отримати більш докладну інформацію щодо методології розрахунків можна за адресою fudi.finance.ua.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас