Обсяг експорту газу з США в перспективі може досягти однієї третини від російського експорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг експорту газу з США в перспективі може досягти однієї третини від російського експорту

Енергетика
503
Експорт газу з США в середньостроковій перспективі може досягти обсягів, що дорівнюватиме одній третині від російського експорту, повідомив директор департаменту газу, вугілля та електроенергетики Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Ласло Варро на “Газовому дні” в Сколково.
“Американський газовий експорт буде відігравати важливу роль. За найоптимістичнішими очікуваннями, США будуть експортувати одну третину від російського експорту”, – сказав він.
За його словами, в Америці нафта вже практично зникла з генерації електроенергії, газ активно проникає в транспортний сегмент.
Він також зазначив, що США найближчим часом почнуть експорт СПГ. “20 млрд кубометрів газу буде продано, але це лише початок, і в майбутньому США будуть відігравати все більшу і більшу роль в експорті газу”, – зазначив Л.Варро.
За прогнозами МЕА, протягом найближчих п’яти років попит на природний газ у світі буде рости на 100 млрд кубометрів на рік або приблизно на 2,7%. За його словами, це набагато більш значні темпи зростання, ніж в інших видах енергоносіїв.
Експерт зазначив, що Росія в перспективі залишиться найбільшим експортером газу в Європу. “Ми віримо в те, що Росія залишиться найбільшим постачальником газу в Європу, а Європа – найбільшим споживачем, незважаючи на всі розмови про диверсифікацію поставок”, – зазначив він.
Згадуючи ситуацію, що склалася в Європі, Л.Варро повідомив, що рецесія в даний час серйозно впливає на попит на газ в цьому регіоні. “Ми не дуже оптимістично дивимося на газ в Європі”, – сказав він. За його словами, важливим джерелом в енергобалансі європейських країн знову стає вугілля у зв’язку зі зниженням цін на цей вид ресурсу. Альтернативні види енергії, такі, як вітрова і сонячна, за прогнозами МЕА, продовжать розвиватися. Але це станеться лише в тому випадку, якщо Євросоюз буде продовжувати значні інвестиції у розвиток альтернативної енергетики.
Як зазначив Л.Варро, остання доповідь МЕА була підготовлена в червні і базувалася на ситуації, що була в березні-квітні поточного року. “Сьогодні я ще більш песимістичний (щодо ситуації в Європі – АГІ), ніж це було в березні-квітні. Якщо так буде тривати й далі, не виключено, що ми переглянемо прогнози щодо Європи на наступний рік”, – додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас