"Газпром" розраховує на стабільне зростання споживання газу у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" розраховує на стабільне зростання споживання газу у світі

Енергетика
205
У «Газпромі» розраховують на стабільне зростання споживання природного газу у світі.
Про це йдеться в довідкових матеріалах компанії, підготовлених до засідання Ради директорів, присвяченому сценаріям розвитку світового видобутку і споживання газу, збільшення виробництва і поставок СПГ “Газпрому”.
«Всі міжнародні аналітичні центри, галузеві та незалежні консалтингові компанії прогнозують стабільне зростання споживання природного газу в довгостроковій перспективі. Згідно з консенсус-прогнозами дослідницьких центрів (Міжнародного енергетичного агентства, Агентства енергетичної інформації Департаменту енергетики США, компанії IHS CERA, PIRA та ін.), попит на газ у світі буде рости в середньому на 1,5-2% на рік, що забезпечить приріст споживання на 1,4-2 трлн куб. м до 2035 року», – йдеться в матеріалах.
Зазначається, що найвищі темпи зростання будуть спостерігатися в країнах АТР, де середньорічний темп споживання досягне 3,2-4%. Зростання споживання в азіатських країнах буде забезпечене, насамперед, за рахунок Китаю та Індії. Згідно з прогнозами, 23% світового приросту споживання газу припаде на Китай, і до 2030 року він буде порівнянний з європейськими країнами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас