Китайці в 8 разів перевершили рекорд світу зі збору бавовни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці в 8 разів перевершили рекорд світу зі збору бавовни

Аграрний ринок
769
У Синьцзян-Уйгурському автономному районі Китаю встановлено світовий рекорд з урожайності бавовни-сирцю – в середньому з гектара було зібрано близько 12,6 тонни. Про це повідомляє китайське інформагентство “Сіньхуа”.
Рекорд був встановлений на експериментальному полі. Врожайність на цій ділянці склала 0,84 тонни з кожного му (традиційна китайська міра площі, дорівнює одній п’ятнадцятій гектара), що більш ніж у вісім разів більше попереднього світового рекорду в 0,1 тонни з му.
Синьцзян-Уйгурський автономний район, розташований на північному заході Китаю, є найбільшим регіоном-виробником бавовни в КНР. У 2012 році в цій провінції було зібрано 3,2 мільйона тонн бавовни, культура вирощується на площі в 24,7 мільйона му (1,64 мільйона гектарів).
Китай вже кілька років займає перше місце в світі у виробництві бавовни. За підсумками минулого сільськогосподарського року в країні було зібрано 6,6 мільйона тонн цієї культури. Друге місце займає Індія (в 2011 році – 5,5 мільйона тонн), третє – США (чотири мільйони тонн). П’ятірки світових лідерів замикають Пакистан (два мільйони тонн) і Бразилія (1,8 мільйона тонн).
При цьому Китай є і найбільшим в світі споживачем бавовни – в 2011 році в КНР було перероблено понад 10 мільйонів тонн цієї сировини. Бавовна використовується в основному в текстильній промисловості.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас