Мінфін розраховує отримати від приватизації понад 10 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін розраховує отримати від приватизації понад 10 млрд грн

Казна та Політика
208
Уряд в питанні наповнення бюджету розраховує не тільки на податкові нововведення – джерела додаткового ресурсу можуть бути й іншими, наприклад, за рахунок великих надходжень від приватизації або додаткових коштів за продаж газових родовищ іноземним компаніям.
Про це в інтерв’ю ZN.UA розповів міністр фінансів України Юрій Колобов.
“Наприклад, зараз готуємо підписання угод про розподіл продукції з компаніями-переможцями тендерів з видобутку сланцевого газу, що передбачають виплату додаткових бонусів і премій. Працюємо над питанням приватизації, тому що в нинішньому бюджеті заплановано 10 млрд грн надходжень за цією статтею, а ми вважаємо, що потенціал набагато більший”, – сказав міністр.
“Тому, думаю, особливих проблем з пошуком альтернативних джерел надходжень не буде”, – резюмував Ю.Колобов.
Раніше в інтерв’ю виданню міністр зазначив, що дефіцит держбюджету за січень-вересень склав 24,1 млрд грн, але при цьому держбюджет-2012 повністю виконується як по доходах, так і по видатках.
У січні-серпні ФДМУ перерахував до державного бюджету 5 262,44 млн грн від приватизації держмайна. Таким чином, річний план надходжень від приватизації за підсумками восьми місяців був виконаний на 52,6%.
В кінці вересня міністр економіки Петро Порошенко повідомив, що Кабмін готує нову хвилю приватизації, зазначивши, що перелік підприємств в держвласності буде скорочений більш ніж у п’ять разів – з 1492 до 296.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас