"Чорноморнафтогаз" запускає найстарішу бурову установку після капремонту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Чорноморнафтогаз" запускає найстарішу бурову установку після капремонту

Енергетика
567
Великий український добувач газу державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» після проведення капітального ремонту вводить в експлуатацію самопідйомну плавучу бурову установку (СПБУ) «Сиваш».
Про це йдеться в повідомленні «Чорноморнафтогазу» з посиланням на заступника голови «Чорноморнафтогазу» Олександра Кацуба в Сімферополі.
«СПБУ «Сиваш» приступить до буріння на Штормовому газоконденсатному родовищі в найближчі тижні», – сказав О.Кацуба.
Згідно з повідомленням, після капремонту «Сиваш» приступить до буріння свердловини №44 Штормового родовища з прогнозним дебітом 120-130 тис. куб. на добу.
Надалі СПБУ буде переведена на Губкинську площу, де пробурить одну свердловину, а потім приступить до розвідувального буріння на Суботинському нафтовому родовищі Прикерченського шельфу.
«Необхідність проведення капітального ремонту «Сиваша» була зумовлена терміном його служби», – зазначив Олександр Кацуба.
Як наголошується в повідомленні, це найстаріша самопідйомна плавуча бурова установка ДАТ «Чорноморнафтогаз», вироблена в 1977 році.
«Тому після приходу на ДАТ нової СПБУ «Петро Годованець» з’явилася можливість капітально відремонтувати «Сиваш», не знижуючи темпи освоєння Чорноморського шельфу. Ремонт і часткова модернізація «Сиваша» дозволили продовжити експлуатацію СПБУ-ветерана», – підкреслив Кацуба.
Дві інші СПБУ «Чорноморнафтогазу» – «Таврида» і «Петро Годованець» працюють відповідно на Архангельському і Одеському родовищах.
Четверта СПБУ «Чорноморнафтогазу» – «Незалежність» (придбана в кінці 2011 р.) приступить до роботи на шельфі в кінці поточного року.
Як раніше повідомлялося, в січні-вересні 2012 року Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» збільшило видобуток природного газу в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 14,7% або 108 мільйонів кубометрів. Всього за дев’ять місяців було видобуто 843 млн кубометрів. У липні-вересні «Чорноморнафтогаз» видобув 300,9 мільйона кубометрів, що на 18,2% або 46 мільйонів кубометрів більше, ніж за аналогічний період 2011 року.
Довідка. ДАТ «Чорноморнафтогаз» входить до складу НАК «Нафтогаз України» і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів.
В даний час на шельфі Чорного і Азовського морів та в сухопутній частині Криму «Чорноморнафтогаз» розробляє 3 газоконденсатні, 6 газових і 1 нафтове родовище.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас