У Мінагрополітики стверджують, що скоро Україна буде експортувати молоко за євростандартами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінагрополітики стверджують, що скоро Україна буде експортувати молоко за євростандартами

Аграрний ринок
240
Україна на сьогоднішній день знаходиться на завершальній стадії виконання завдання з гармонізації стандартів якості експортованої молочної продукції до вимог країн Європи та СНД. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк під час сьогоднішнього візиту на Житній ринок столиці.
“Перший крок зроблено – стандарти розроблені, передані в Держстандарт на узгодження. Другий крок також зроблено – ми на (засіданні) Кабінету міністрів розглянули законопроект про молоко та молочні продукти, який буде вимагати від переробників обов’язково писати інформацію у розмірі 80% від основної назви, це молоко незбиране, або (ця) продукція (вироблена) з незбираного молока, або вироблена з додаванням рослинних жирів. Це друга вимога. І третя – ми зменшили в цьому законопроекті норму дозволу використання рослинних жирів у молокопродуктах з 75% до 50%, як це існує в Європі і РФ. Це дасть можливість споживачеві як нашому, так і споживачам в інших країнах чітко розуміти і дати йому право вибору, що він хоче споживати”, – сказав Присяжнюк.
За словами міністра, завершення реалізації даних заходів “дасть можливість збільшити попит на товарне молоко якраз у сільгоспвиробників, а від цього виросте ціна”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас