На кіпрському шельфі запаси вуглеводнів оцінили в 300-500 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На кіпрському шельфі запаси вуглеводнів оцінили в 300-500 млрд євро

Енергетика
1009
Представник міністерства торгівлі Кіпру Андреас Христодул оцінює запаси газу та інших вуглеводневих сполук на шельфі на рівні 300-500 млрд євро.
За його словами, це попередня оцінка запасів на шельфі по 13 ділянках. На даний момент вже йде розробка першої ділянки, обсяги якої оцінюються в 7 трлн кубофутів (близько 200 млрд кубометрів).
Щодо решти 12 ділянок він не зміг оцінити обсяг можливого видобутку зрідженого газу і водневих сполук.
За словами Христодула, зараз оголошено тендер на розробку шельфу, в числі компаній беруть участь дві російські – Новатек і Газпром. Також беруть участь компанії з Великобританії, США і Туреччини.
Нагадаємо, що всього 29 компаній з 15 країн подали заявки на участь в оголошеному Республікою Кіпр тендері на розробку родовищ газу на шельфі, відкриті запаси якого оцінюються в 140-230 млрд кубометрів.
Як повідомлялося, Кіпр почне розробку родовищ газу, незважаючи на погрози Туреччини. За словами президента Кіпру, Туреччина намагається поставити під сумнів і перешкодити розробці вуглеводнів. Офіційна Анкара визнає самопроголошену турецьку республіку на півночі Кіпру, де знаходяться турецькі війська, і не визнає міжнародно визнану Республіку Кіпр.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас