Будівництво LNG-терміналу почнеться в середині листопада - Каськів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво LNG-терміналу почнеться в середині листопада - Каськів

Енергетика
477
Будівництво українського терміналу з прийому та регазифікації зрідженого газу розпочнеться в середині листопада.
Про це Радіо Свобода повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.
«Цей процес вже має незворотній хід. Орієнтовно 15 листопада ми починаємо фізичну стадію будівництва. Проект затверджений урядом, пройшов усі необхідні стадії, зараз відбувається процес структурування консорціуму інвесторів. Ми очікуємо, що в середині листопада офіційно розпочнуться будівництво і, відповідно, створення консорціуму», – наголосив Каськів.
Проект «LNG Україна» передбачає будівництво терміналу для регазифікації, тобто, перетворення скрапленого газу із рідкого стану у газоподібний. Його будуватимуть на Одещині в районі міста Южного – поблизу морського торговельного порту.
Вартість будівництва, згідно із техніко-економічним обгрунтуванням, яке розробляла іспанська компанія «Сокоїн», становитиме 846 мільйонів євро.
Будівництво має вестися у два етапи. Перший – це будівництво плавучої установки для регазифікації та зберігання газу з максимальною потужністю 5 мільярдів кубометрів. Другий етап полягатиме у будівництві берегового терміналу, придатного для розвантаження великих танкерів скрапленого газу. Його потужність має становити 10 мільярдів кубометрів на рік.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас