Акції HP обвалились на 9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції HP обвалились на 9%

Фондовий ринок
1176
Акції корпорації Hewlett-Packard (HP), одного з найбільших світових виробників комп’ютерної техніки, під час торгів середи падають в ціні більш ніж на 9%, після того як керівництво компанії представило плани щодо відновлення рентабельності та прогнози щодо прибутку на наступний фінансовий рік, які виявилися гіршими від очікувань аналітиків, свідчать дані бірж.
Так, станом на 21.54 мск цінні папери HP подешевшали на 9,81% – до 15,44 долара за акцію.
За підсумками 2013 фінроку компанія очікує чистий прибуток в перерахунку на одну звичайну акцію не за стандартами US GAAP в діапазоні 3,40-3,60 долара за акцію. При цьому аналітики, опитані агентством Thomson Reuters, прогнозували показник на рівні 4,18 долара за акцію.
Аналітик Шоу Ву (Shaw Wu) з компанії Sterne Agee назвав прогнози керівництва HP набагато слабшими, ніж очікував ринок. “Були надії, що вони встановлять планку на 4 доларах за акцію”, – додав Ву, слова якого цитує агентство MarketWatch.
У наступному фінроці гендиректор HP Мег Вітман (Meg Whitman) очікує зниження прибутку, тривале скорочення витрат і погіршення макроекономічних умов.
Проте вже в 2014 фінроці, на думку Уітман, інвестиції, зроблені в 2013 фінроці, почнуть окупатися, що до 2014 фінроку дозволить HP домогтися сталого зростання прибутку і завершити процес реструктуризації свого бізнесу.
Чистий збиток Hewlett-Packard в третьому кварталі 2012 фінроку, що завершився 31 липня, склав за US GAAP 8,86 мільярда доларів проти прибутку 1,9 мільярда доларів за аналогічний період минулого року. Однією з головних причин збитку стало рішення HP добровільно списати 8 мільярдів доларів з прибутку сервісного підрозділу.
Hewlett-Packard була утворена в 1939 році. Штаб-квартира знаходиться в Пало-Альто (Каліфорнія). HP є постачальником технологій і рішень в сфері IT-інфраструктури, персональних обчислювальних систем і пристроїв доступу.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас