Galaxy стискається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Galaxy стискається

2363
Протягом двох тижнів провідні гравці на ринку смартфонів і планшетів – Samsung і Apple – можуть представити зменшені версії своїх найпопулярніших пристроїв. Презентація смартфона Galaxy S III Mini від Samsung може пройти 11 жовтня, презентація iPad Mini – 17 жовтня.
Південнокорейський виробник смартфонів і планшетів Samsung на наступному тижні може представити зменшену версію телефону Galaxy S III, повідомляє портал Slash Gear. Корпорація почала розсилати запрошення на захід 11 жовтня в Німеччині, в якому обіцяє, що “щось маленьке буде воістину великим”.
“Будьте готові до маленької сенсації”, – наводить ресурс Unwired View витяги з анонсу. Текст запрошення написаний на тлі стилізованої літери S, яку Samsung завжди використовує для пристроїв лінійки Galaxy S.
Смартфон Galaxy S III був представлений в Лондоні на початку травня. Смартфон працює на чотириядерному процесорі Samsung Exynos. Смартфон оснащений 8-мегапіксельною камерою, а також фронтальною камерою на передній панелі гаджета. На апараті одна звичайна кнопка і дві сенсорні кнопки, традиційні для смартфонів на базі Android. Смартфон підтримує три формати бездротового зв’язку – 3G, Wi-Fi, 4G і LTE. Завдяки йому Samsung планував продати вдвічі більше смартфонів. Минулого місяця було продано 20 млн штук.
Але, незважаючи на популярність пристрою, деякі експерти вважають, що Galaxy S III досить громіздкий.
Діагональ екрану смартфона становить 4,8 дюйми за роздільної здатності екрану 1280 на 720 пікселів. Діагональ самого телефону – 5,4 дюйма.
“Якщо Samsung прислухається до зауважень і представить зменшений варіант Galaxy S III, це, без сумніву, призведе до ще більших обсягів продажів компанії”, – відзначає експерт Slash Gear Ерік Абент.
Міні-смартфон Galaxy S III може отримати 4-дюймовий Super-AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 480 на 800 пікселів, двоядерний процесор і п’ятимегапіксельну камеру на задній панелі пристрою.
Як очікується, гаджет буде працювати на останній версії мобільної операційної системи Android від Google – Jelly Bean.
“Поки немає нічого такого великого з точки зору розміру і популярності, як Galaxy S III і Galaxy Note II, тому лінійку є сенс доповнювати тільки меншими пристроями”, – вважає експерт Android Community Корі Гюнтер.
Смартфони генерують приблизно дві третини операційного прибутку Samsung, який за підсумками другого кварталу 2012 року склав $5,9 млрд (6,7 трлн вон): показник виріс на 79% з 2011 року і на 15% з першого кварталу 2012 року. За рік виручка Samsung збільшилася на 21%, до 47,6 трлн вон. Виручка від продажів мобільних пристроїв зросла на 75%, до 20,5 трлн вон.
За даними IDC, частка Samsung на ринку мобільних пристроїв, який оцінюється в $219 млрд, становить 34,6%, це більше від показника американської Apple: частка смартфонів американського конкурента Samsung становить 17,8%.
Apple успішно конкурує з Samsung на ринку планшетних комп’ютерів, обсяг якого, за даними DisplaySearch, складе цього року $66,4 млрд. Раніше Gartner повідомляла, що частка Apple на ньому становить 61%.
Але за неофіційною інформацією, Apple скоро може представити менший і дешевший варіант популярного пристрою. iPad Mini отримає екран діагоналлю 7,85 дюйма, раніше повідомляв Apple Insider. Розмір екрану буде меншим, ніж в існуючих iPad 2 і iPad 3, де розмір екрану становить 9,7 дюйми. При цьому пристрій буде відрізнятися від поточних моделей не тільки розміром, але і ціною. Повідомлялося, що він буде дешевшим від планшетного комп’ютера iPad 3 від Apple, вартість якого на території США починається від $499.
Випуск подібного гаджета дозволить Apple зачепити “більш чутливу до цін частину споживачів”, раніше відзначав аналітик Ticonderoga Securities Браян Уайт, який одним з перших дізнався про розробку зменшеної версії iPad. За його словами, недорогий iPad може збільшити продажі Apple в Китаї і країнах, що розвиваються.
За даними Fortune, презентація iPad Mini може відбутися протягом місяця.
10 жовтня Apple може почати розсилати журналістам запрошення на відповідний захід, який може бути проведено 17 жовтня. Якщо чутки підтвердяться, не виключено, що продажі нового пристрою можуть розпочатися 2 листопада.
Анастасія Матвєєва
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас