Іспанія боїться несхвалення Фінляндії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія боїться несхвалення Фінляндії

Кредит&Депозит
361
Влада Іспанії побоюється звертатися до кредиторів за фінансовою допомогою через можливі жорсткі вимоги до країни з боку країн “клубу ААА” – ФРН, Фінляндії та Нідерландів.
Головні побоювання викликають фіни. Як повідомило виданню джерело, близьке до команди прем’єра Маріано Рахоя, голова уряду боїться, що Фінляндія може не схвалити кредити Іспанії.
І його слова знаходять підтвердження у самій Фінляндії. Голова Великого комітету по Європі у фінському парламенті Міапетра Кумпула-Натрі сказала виданню, що фіни обов’язково будуть голосувати з питання іспанської допомоги.
“Наше національне законодавство дуже жорстко регулює участь країни в ESM. Якщо бюджетні ризики для Фінляндії зростуть чи є ймовірність зміни статус ESM як привілейованого кредитора, ми можемо переглянути рішення”, – заявила Кумпула-Натрі.
Раніше фінський прем’єр Тімо Соіні говорив, що країна буде вимагати від Іспанії застави за фінанси своїх платників податків.
“Не варто недооцінювати невдоволення фінських платників податків. Майже всі тут вважають, що політика порятунку проблемних країн провалилася і ми платимо, щоб врятувати великі німецькі та французькі банки”, – сказав він.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас