На нью-йоркській біржі стався 2-й великий збій за півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На нью-йоркській біржі стався 2-й великий збій за півроку

Фондовий ринок
1026
На американській біржі Nasdaq стався другий великий збій за останні півроку, повідомляє The Financial Times. Через помилку програмного забезпечення біржа була змушена призупинити торгівлю акціями провідної продовольчої компанії США Kraft Foods.
Акції Kraft під час торгів 3 жовтня підскочили в ціні на 28,9 відсотка. Це сталося через кілька секунд після того, як колишній гендиректор компанії Ірен Розенфельд дала сигнал до початку сесії.
Первісне розслідування показало, що зростання котирувань стало наслідком помилкового трейдингового алгоритму. Даний епізод знову викликав занепокоєння учасників ринку з приводу того, що швидкість транзакцій залишає ринок уразливим до подібних помилок.
Останній раз масштабний збій на Nasdaq стався в травні під час IPO Facebook. Тоді трейдери, які хотіли продати акції в перші півгодини торгів, не змогли цього зробити.
В результаті учасники ринку, включаючи великі інвестиційні банки, втратили сотні мільйонів доларів. Водночас Nasdaq оголосила про готовність компенсувати інвесторам тільки 62 мільйони доларів.
У серпні через помилку біржового робота на межі краху опинилася компанія Knight Capital, яка втратила понад 400 мільйонів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас