Іспанські регіони схвалили бюджетний план уряду на 2013 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанські регіони схвалили бюджетний план уряду на 2013 рік

Казна та Політика
115
Уряди 17 іспанських регіонів погодилися дотримуватися орієнтирів бюджетного дефіциту, встановлених центральним урядом на 2013 рік, пише газета The New York Times.
Таким чином, прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, який відчуває серйозний тиск з боку інвесторів, які очікують, що країна звернеться за повномасштабної допомогою, а також колег по єврозоні, які вимагають від Іспанії привести в порядок банківський сектор і держфінанси, отримав невеликий перепочинок.
В ході прес-конференції в Мадриді, відповідаючи на запитання журналіста про те, чи є звернення країни за зовнішньою допомогою неминучим, М.Рахой відповів: “ні”.
Іспанський прем’єр подякував главам регіонів за підтримку бюджету, зазначивши, що це дозволило уникнути конфронтації між федеральним урядом і регіонами.
Зустріч представників регіональних урядів проходила в складний для країни момент. Лідери окремих регіонів публічно піддавали сумніву деякі заходи економії, включені в бюджетний план, який уряд Іспанії представив минулого тижня.
При цьому Каталонія, на яку припадає 20% ВВП Іспанії, оголосила про намір відокремитися від Іспанії.
Втім, глава Каталонії Артур Мас не став торкатися питання відділення провінції під час зустрічі регіональних лідерів Іспанії у вівторок.
Деякі регіони країни раніше цього року були змушені вдатися до засобів з пакету допомоги обсягом 18 млрд євро, створеного іспанським урядом. Загалом по допомогу звернулися п’ять регіонів, які отримали в сукупності 15 млрд євро, в тому числі 5 млрд євро було виділено Каталонії.
Міністр економіки Іспанії Луїс де Гіндос заявив у вівторок, що країна продовжує аналізувати переваги та недоліки звернення по допомогу до засобів європейського стабфонду, за яким послідує викуп іспанських облігацій Європейським центральним банком (ЄЦБ).
Іспанія в червні цього року вже попросила 100 млрд євро для допомоги банківському сектору країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас