Єгипет візьме у Туреччини мільярдний кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипет візьме у Туреччини мільярдний кредит

Кредит&Депозит
304
Туреччина і Єгипет домовилися про надання Каїру кредиту на мільярд доларів. Угода була досягнута під час переговорів турецького прем’єр-міністра Тайіпа Ердогана і президента Єгипту Мохаммеда Мурсі, повідомляє Hurriyet. Паралельно сторони заявили про те, що працюють над ще однією фінансовою схемою розміром у мільярд доларів, за допомогою якої товари і послуги будуть експортуватися з Туреччини до Єгипту.
У перші вісім місяців 2012 року обсяг торгівлі між країнами досяг 3,5 мільярда доларів. Найближчим часом річний товарооборот може зрости до 10 мільярдів, заявили міністр економіки Туреччини Зафар Чаглаян.
За його словами, сторони вирішили оновити існуючі торговельні угоди, додавши до них статті про торгівлю продуктами харчування.
За словами Мохаммеда Мурсі, Єгипет є великим ринком із населенням в 90 мільйонів осіб. Прибуток від інвестицій в країні вищий, ніж у багатьох інших, через низьку вартість виробництва.
Одночасно єгипетська група IDG і турецька компанія Elif Plastic підписали угоду про співпрацю. Турки найближчим часом інвестують в Єгипет близько 160 мільйонів доларів.
Останнім часом через політичну нестабільність фінансове становище Єгипту істотно погіршилося. Дефіцит бюджету в 2011 році склав 7,9 відсотка ВВП. У 2012 році загальний дефіцит бюджету Єгипту склав 22,6 мільярда доларів. Каїр вже попросив у МВФ допомогу в розмірі 4,8 мільярда доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас