Уряду Британії треба вжити термінових заходів для підняття економіки - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряду Британії треба вжити термінових заходів для підняття економіки - експерти

309
Уряду Великобританії необхідно зробити більше для пожвавлення економіки країни, що перебуває в стані стагнації, вважають експерти Асоціації британських торгових палат (British Chambers of Commerce, BCC).
“Економічні показники Великобританії залишаються слабкими і недостатніми, – зазначає головний економіст BCC Девід Керн. – Економіка перебуває в стані стагнації, і необхідно вжити термінових заходів, щоб дати бізнесу можливість стимулювати стійкий економічний підйом”.
Індекси внутрішніх і експортних продажів компаній виробничого сектора і сфери послуг, що розраховуються асоціацією, продемонстрували різке зниження в третьому кварталі 2012 року в порівнянні з попередніми трьома місяцями, свідчать результати опитування, проведеного BCC.
Індекс внутрішніх продажів виробників опустився в липні-вересні до 3 пунктів з 9 пунктів, експортних продажів – до 13 пунктів з 31 пунктів. Показник внутрішніх продажів компаній сфери послуг знизився до 1 пункту з 10 пунктів, експортних продажів – до 19 пунктів з 24 пунктів.
Індикатори очікувань, включаючи експортні замовлення, а також інвестиційні плани, опустилися в обох галузях.
На думку експертів BCC, уряду треба вжити заходів для збільшення інвестицій в інфраструктуру, а також ввести податкові списання для компаній, щоб підштовхнути їх до нарощення витрат.
“Британська економіка залишається слабкою, у зв’язку з чим втрачається довіра бізнесу, і ймовірність того, що компанії будуть збільшувати інвестиції, скорочується, – зазначає генеральний директор BCC Джон Лонгворт. – Результати опитування повинні стати для уряду чітким сигналом того, що необхідно зробити більше для стимулювання росту поряд зі скороченням бюджетного дефіциту”.
Лейбористська партія Великобританії, що знаходиться в опозиції до уряду Д.Кемерон, в понеділок закликала його витратити кошти від запланованого продажу частот, що використовуються для розгортання послуг зв’язку четвертого покоління, на фінансування будівництва житла.
Економіка Великобританії знизилася у квітні-червні 2012 року третій квартал поспіль. Публікація даних про ВВП країни за третій квартал цього року запланована на 25 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас