Ціни на апельсиновий сік впали на 10% за тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на апельсиновий сік впали на 10% за тиждень

Аграрний ринок
585
Ціни на заморожений апельсиновий сік за останній тиждень вересня впали більш ніж на дев’ять відсотків. Про це пише The Wall Street Journal. До п’ятниці, 28 вересня, вартість листопадових ф’ючерсів на сік сягнула 1,132 долара за фунт, трохи відступивши від шеститижневого мінімуму в 1,13 долара (був встановлений у середу).
Як вказує видання, інвестори перестали побоюватися сезону ураганів, який, як правило, триває з 1 червня до 30 листопада. Однак у найближчі два тижні, за прогнозами синоптиків, загрози ураганів не передбачається.
У 2012 році на початку сезону ураганів ціни на сік перевищували 1,4 долара за фунт. Додатковий тиск на ціни зробило і те, що загальний обсяг сезонних торгів в поточному році склав лише три чверті від аналогічного показника за минулий рік.
У жовтні 2005 року через ураган “Вілма” урожай апельсинів у Флориді скоротився на 13 відсотків до 24,4 мільйона 90-фунтових коробок. В результаті вартість ф’ючерсів на апельсиновий сік злетіла до семирічного максимуму.
На початку поточного року ціни на апельсиновий сік підскочили до максимуму з кінця 1977 року. Різкому зростанню котирувань сприяли побоювання щодо низького врожаю у Флориді через холоди, а також повідомлення американської влади про можливу заборону постачань апельсинового соку і концентрату з Бразилії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас