В Україні росте виробництво сої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні росте виробництво сої

Аграрний ринок
426
Україна нарощує виробництво сої. Так, у 2012 році планується зібрати 2420,0 тисяч тонн, що на 135 тисяч тонн більше, ніж у попередньому році. Збільшення виробництва сої забезпечить тваринництво високоякісними кормами та знизить собівартість відгодівлі тварин у свинарстві, скотарстві, птахівництві та рибництві. Про це на засіданні колегії Міністерства аграрної політики та продовольства повідомив директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства Андрій Гетя.
«Оскільки до 2020 року планується збільшити виробництво м’яса до 3,1 мільйона тонн, то споживання кормів зросте до обсягу 20 мільйонів. Тому потреба в сої зросте до 3 мільйонів тонн. Так, у 2012 році планується зібрати 2420,0 тисяч тонн, що на 135 тисяч тонн більше, ніж в попередньому році. Збільшення виробництва сої забезпечить тваринництво високоякісними кормами та знизить собівартість вигодівлі тварин у свинарстві, скотарстві, птахівництві, рибництві», – повідомив Андрій Гетя.
Директор Департаменту підкреслив, що саме сою необхідно застосовувати для впровадження інтенсивного виробництва у м’ясному та молочному тваринництві. Адже за допомогою сої можна зменшити питому вагу зернових та інших високовартісних компонентів, а також забезпечити покращення протеїнового та енергетичного живлення.
«Використовуючи сою в кормах, можна знизити собівартість виробництва молока. Також використання сої в кормах, за рахунок підвищення концентрації білка, дасть змогу збільшити виробництва м’яса. Однак здебільшого соя використовується у птахівництві. У бройлерному виробництві вже доведена економічна ефективність застосування сої. Також споживання сої актуальне для розвитку рибництва», – додав Андрій Гетя.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас