В Керчі запустили термінал зі скрапленим газом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Керчі запустили термінал зі скрапленим газом

Енергетика
838
ПАТ “Азіатсько-європейський газовий термінал” (“АЕГТ”, Керч) ввело в експлуатацію термінал з перевалки скрапленого газу потужністю 1 млн тонн на рік.
“Термінал буде надавати послуги з перекачування скрапленого газу із залізничних цистерн для подальшого транспортування морським транспортом в європейські країни і Туреччину”, – йдеться в поширеному повідомленні республіканського комітету Криму з транспорту і зв’язку.
Термінал складається з причалу для наливу скраплених вуглеводневих газів в танкери-газовози вантажопідйомністю до 5 тис. тонн, бази зберігання ЗВГ об’ємом 8 тис. куб. м, лабораторії, станції змішування газів, а також залізничної інфраструктури.
Згідно з повідомленням, на терміналі вже створено близько 100 робочих місць, а після введення другої черги буде додатково створено до трьохсот робочих місць. Термінал вже почав свою роботу.
Як повідомлялося, побудований в Керчі газовий термінал реалізований під експортну програму казахстансько-американської компанії TengizChevrOil для надання послуг з перевалки транзитних скраплених вуглеводневих газів з залізничного транспорту на танкери-газовози.
Термінал є складовою частиною транзитної експортної лінії між Казахстаном і країнами Чорноморського та Середземноморського басейнів.
ТОВ “Дала-Транс” та ТОВ “Dala Group” (обидва – Астана, Казахстан) належить по 50% акцій ПАТАЕГТ”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас