Україна і МВФ дискутують відносно макропрогнозів держскарбниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і МВФ дискутують відносно макропрогнозів держскарбниці

Казна та Політика
436
Проект державного бюджету України на 2013 рік і макропрогноз, що закладається в його основу, залишається однією з основних тем переговорів, які продовжує уряд України з Міжнародним валютним фондом (МВФ), повідомили в уряді.
Кабінет міністрів у вівторок оприлюднив інформацію про зустріч, що пройшла у цей день, прем'єр-міністра Миколи Азарова з головою місії МВФ по Україні Крістофером Джарвісом (Christopher Jarvis), в якій також взяли участь міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко та голова представництва Фонду в Україні Макс Альєр.
В той же час обидві сторони поки не коментують цю зустріч.
Раніше перший заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова повідомила журналістам, що К.Джарвіс перебуває в Україні з неформальним візитом, в тому числі він взяв участь у 9-й Ялтинській щорічній зустрічі, що пройшла 14-15 вересня.
Технічна місія МВФ працювала в Києві з 29 серпня по 5 вересня, в тому числі проводячи консультації з урядом з питання підготовки проекту держбюджету-2013. Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський днями уточнив, що експерти фонду, побачивши "макроекономічну рамку", хоча і не зовсім у цьому документі, погодилися, зокрема, з дефіцитом.
"До честі МВФ, вони дуже добре ознайомлені з макроекономічною ситуацією. У цьому сенсі вони абсолютно все дуже чітко розуміють", - сказав перший віце-прем'єр.
Уряд України не став змінювати макропрогноз на 2012 і 2013 рік, що передбачає зростання ВВП відповідно на 3,9% і 4,5%, який експерти вважають надмірно оптимістичним, і на його основі розробив і вніс до Верховної Ради проект держбюджету-2013 . Однак спікер Володимир Литвин після обговорення з бюджетним комітетом повернув його на доопрацювання. При цьому текст законопроекту не був оприлюднений і серед депутатів не поширювався.
Дефіцит держбюджету-2013 пропонується в розмірі 27,8 млрд грн, або 1,65% ВВП (у 2012-му - 1,7% ВВП). При цьому доходи бюджету можуть зрости на 6,4%, в порівнянні з планом на 2012 рік - до 394,6 млрд грн, а сума видатків та кредитування з держбюджету збільшиться на 6,3% - до 434,6 млрд грн.
В цілому доходи зведеного бюджету країни в наступному році оцінюються в 499,4 млрд грн, що на 8% вище від плану на 2012 рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас