Приватизація підприємств "Укроборонпрому" почнеться не раніше 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватизація підприємств "Укроборонпрому" почнеться не раніше 2015 року

Казна та Політика
444
Приватизація підприємств оборонно-промислового комплексу, що входять до складу Державного концерну "Укроборонпром", не почнеться раніше 2015 року. Про це під час прес-конференції повідомила заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Тетяна Хрипко.
За її словами, зараз "Укроборонпром" проводить всебічний аналіз діяльності підприємств, включених до складу Концерну. "За результатами цього аналізу, вже до кінця року відносно багатьох збиткових підприємств буде ухвалено рішення про ліквідацію або об'єднання з іншими підприємствами. Процес цей складний, оскільки багато підприємств "Укроборонпрому" мають статус стратегічного або ж такого, що не підлягає приватизації. В результаті будь-які рішення щодо них вимагають внесення в закон України, або постанови Кабінету міністрів", - зазначила Т.Хрипко і додала: "Наступним кроком буде корпоратизація життєздатних підприємств з обов'язковою умовою зберегти їх у держвласності. Відбутися це може не раніше 2014-2015 р. Тільки після цього, ми, можливо, підійдемо до питання приватизації окремих підприємств ОПК".
Т.Хрипко так само нагадала, що в даний час розробляється держпрограма розвитку ОПК України до 2017 року. Вона припустила, що дана програма буде затверджена до кінця поточного року.
Довідка. Концерн "Укроборонпром" утворений з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас