Президент Греції просить скоротити зарплату собі і своїм попередникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Греції просить скоротити зарплату собі і своїм попередникам

Казна та Політика
312
Президент Греції Каролос Папульяс просить Мінфін скоротити йому зарплату і пенсію, повідомив заступник міністра фінансів Христос Стаікурас на засіданні бюджетного комітету парламенту. Голова держави також запропонував скоротити пенсії всім колишнім президентам Греції, що, за оцінкою міністерства, заощадить державному бюджету близько 350 тисяч євро на рік, повідомляє грецький телеканал "СКАЙ".
Голова держави в Греції обирається парламентом і здійснює здебільшого церемоніальні функції, а виконавча влада належить прем'єр-міністру.
На думку президента, зарплата голови держави повинна бути зменшена разом зі скороченням зарплати міністрів та інших держслужбовців.
Тим часом міністр фінансів Греції заявив в лютому після зустрічі з президентом, що Папульяс відмовився від зарплати, щоб підтримати країну в кризу. Тоді повідомлялося, що зарплата президента становить 23 тисячі євро на місяць, або 278,4 тисячі євро на рік, а після сплати податків він отримує 192 тисячі євро. Тепер, як вважають ЗМІ, буде визначений новий розмір зарплати голови держави.
Греція в кризу різко скорочує державні витрати, зокрема, на зарплати і пенсії. Афіни ведуть складні переговори з ЄС і МВФ про продовження фінансової підтримки Греції, яка повністю залежить від зовнішнього фінансування з 2010 року.
Прем'єр-міністр Антоніс Самарас, що на чолі правоцентристської партії "Нова демократія" виграв з невеликою перевагою дострокові вибори 17 червня, з самого початку свого прем'єрства скоротив зарплати міністрам на 30%. Самарас також скасував усі спеціальні комісії та секретаріати при уряді країни, які обходилися державі в істотну суму, максимально обмежив використання міністрами службових автомобілів, закрив у своїй резиденції ресторан для службовців адміністрації, на утримання якого виділялося 63 тисячі євро щорічно.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас