У Криму хочуть вдосконалити механізм стягування туристичного збору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму хочуть вдосконалити механізм стягування туристичного збору

Казна та Політика
583
За даними на початок вересня 2012 року, Крим відвідали п'ять млн. туристів, що на 7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Як повідомляє "Крим. Коментарі", про це повідомив міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв.
У свою чергу голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов зазначив, що пропорційно зі зростанням туристичного потоку повинні збільшуватися надходження податків до бюджетів.
"Безумовно, збільшення туристичного потоку важливо для нас. Але необхідно розуміти, що зростання турпотоку - це додаткове навантаження на медицину, комунальну сферу, дорожню інфраструктуру. Тому користь для Криму повинна обчислюватися виходячи не з мільйонів туристів, а з того, які доходи від сфери курортів надійшли до бюджетів. Це ті гроші, які витрачаються на підтримку і розвиток інфраструктури Криму", - сказав Могильов.
При цьому він підкреслив, що в Криму необхідно вдосконалити механізм стягування туристичного збору. "Туристичний збір - загальноєвропейська практика. У нас він введений не так давно, механізм не до кінця відпрацьований, в результаті чого бюджет недоотримує кошти. Цю проблему необхідно вирішити до початку наступного високого курортного сезону", - сказав Могильов.
Як повідомляли "Крим. Коментарі", до 1 серпня до бюджетів населених пунктів півострова надійшло всього 3,7 млн. грн. надходжень від туристичного збору, замість запланованих 50-60 млн. грн. Це означає, що з кожного з 3,3 млн. туристів, що відвідали цього року Крим, чиновники отримали лише трохи більше 1 грн.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас