Урізавши зарплати і пенсії Греція планує зекономити $12 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Урізавши зарплати і пенсії Греція планує зекономити $12 млрд

Казна та Політика
330
Міністерство фінансів Греції розробило проект скорочення бюджету на 11,7 млрд євро. Третина цієї суми буде отримана за рахунок зниження пенсій.
Пакет заходів бюджетної економії, який буде реалізовуватися протягом двох років, передбачає зменшення пенсійних виплат у загальній сумі на 3,5 млрд євро, а також збільшення трудового стажу для отримання мінімальної пенсії, повідомляє агентство Bloomberg.
Крім того, проект передбачає зниження зарплати депутатам і співробітникам міністерств. За оцінками, скорочення витрат на держсектор дозволить заощадити 2 млрд євро в 2013-2014 рр.
1,5 млрд євро вдасться заощадити за рахунок зниження на 12% плати поліцейським, пожежним та іншим службовцям у формі, а також скасування святкових бонусів.
Агентство відзначає, що прем'єр-міністрові Греції Самарасу все складніше знайти спільну мову з партнерами по коаліції, щоб вжити відповідних заходів бюджетної економії, які гарантують отримання фіндопомоги від "трійки" кредиторів: Європейської комісії, Європейського центрального банку та Міжнародного валютного фонду.
Представники "трійки" знову відвідають Афіни на наступному тижні, щоб перевірити, як виконуються умови отримання пакету допомоги об'ємом 240 млрд євро.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас