В АП сподіваються, що бюджет зможе "нормально вирішувати всі питання" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В АП сподіваються, що бюджет зможе "нормально вирішувати всі питання"

Казна та Політика
231
Доходи держбюджету України за підсумками року вийдуть на запланований рівень, не дивлячись на істотне падіння в липні. Таку думку висловила перший заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова.
"Ми сподіваємося, що питання наповнення дохідної частини буде відповідати тим планам, які ставилися урядом на цей рік. І бюджет зможе нормально вирішувати всі питання, починаючи з інвестиційних процесів, закінчуючи соціальними питаннями", - сказала вона.
Акімова пояснила, що на темпи наповнення доходної частини бюджету впливає, перш за все, активність роботи підприємств, а також сезонні фактори, від яких залежить така активність в деяких галузях, а також робота митної і податкової служб. "Всі ці три складові знаходяться під пильною увагою уряду, вони піднімаються на засіданнях уряду, і наскільки я пам'ятаю, це було на передостанньому засіданні Кабміну", - сказала чиновник.
Вона зазначила, що питання контролю наповнення доходної частини бюджету знаходиться в компетенції Міністерства фінансів. "Міністерство фінансів має робити все для того, щоб доходи надходили регулярно, при цьому, природно, не перегинаючи палицю", - підкреслила Акімова.
Нагадаємо, державні доходи впали на 20% в липні, в порівнянні з минулим роком. При цьому дефіцит держбюджету України за січень-липень виріс майже в два рази, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, і склав 16,936 млрд грн.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас