Тіньовий ринок легкої промисловості України оцінено в $8 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тіньовий ринок легкої промисловості України оцінено в $8 млрд

Казна та Політика
804
Причиною такого співвідношення між легальною і нелегальною продукцією є фактична відсутність контролю за товаром, що ввозиться в Україну, вважають в Асоціації "Укрлегпром".
Як повідомила "Комментариям" виконавчий директор Української асоціації підприємств легкої промисловості Тетяна Замороко, ємність українського ринку легпрому становить на сьогодні близько $10 млрд.
При цьому легальна продукція на цьому ринку, за статистикою Асоціації, займає частку всього 18%, залишаючи в тіні понад $8 млрд.
Причиною такої ситуації вона називає відсутність контролю за товаром, що ввозиться в Україну, та його якістю.
"Жодних зрушень (за останній рік, з моменту початку розмов про імпортозаміщення - Ред.) немає. Яке імпортозаміщення може бути, якщо весь китайський і турецький імпорт ще й продається без урахування контролю за "спрощенкою". А скільки завозиться по "гуманітарці", яка ніким не контролюється? Яка, в принципі, повинна бути віддана бідним. А ми не знаємо, кому вона віддається і чи віддається безкоштовно.
Українські швейні фабрики, що виробляють шкільну форму, знаходяться в дуже складній конкурентній боротьбі. За шкільною формою у нас немає ніякого контролю товару. Найцікавіше, що на сьогодні діє урядова постанова ще 1996 року, якою регламентується, що у складі форми вовни повинно бути не менше 35%, а замість неї ми сьогодні бачимо оброблені хімією матеріали. Ніхто цим не займається", - також сказала вона "Комментариям".
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас