Курортна нерухомість у Хорватії користується все більшим попитом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курортна нерухомість у Хорватії користується все більшим попитом

Нерухомість
2558
Хорватія - один з туристичних напрямків, що найшвидше розвивається у Європі. Старе місто Дубровника, обнесене фортечною стіною, приваблює найбільше туристів, серед яких чимало британців. Джордж Бернард Шоу, зачарований старовинною архітектурою міста і красивою природою його околиць, називав це місце "земним раєм".
Постійно в Дубровнику проживають лише 1 500 осіб - війна 1990-х змусила багатьох покинути рідні місця. Кілька сотень іноземців володіють місцевою нерухомістю. Однак більшість воліє купувати будинки не в межах середньовічних стін міста, а далі, вздовж Адріатичного узбережжя.
Усередині Старого міста немає ділянок під будівництво, і хороші об'єкти рідко виставляють на продаж, тому житло там коштує дорого. Ціни на історичні будівлі починаються від 8500 фунтів стерлінгів/м² (10 700 євро/м²), і в цьому не поступаються будинкам в престижних районах Лондона. Ще одна причина, через яку покупці нерухомості вибирають околиці Дубровника, криється в тому, що в самому місті багато туристів.
Серед тих, хто волів оселитися поза стінами Дубровника, був британець Пол Семпсон. У 2005 році за 13 км від Мокосіци він купив віллу Mirak за 130 тис. фунтів стерлінгів (164 тис. євро). Цей кам'яний будинок з двома спальнями, розташований за 10 м від води, був побудований 400 років тому. За словами Пола, у Великобританії йому б довелося заплатити за такий об'єкт в п'ять разів дорожче.
"У XVIII-XIX століттях ця місцевість була популярна серед аристократів, сьогодні тут відпочивають сім'ї з різних міст, наприклад, із Загреба", - говорить Пол.
Попит на оренду нерухомості на Адріатичному узбережжі високий. Відремонтувавши віллу, Семпсон став здавати її приблизно за 1 000 фунтів стерлінгів (близько 1 300 євро) на тиждень. З червня по жовтень вона зайнята на 100%.
Великий рентний потенціал є також у нерухомості на п'ятизірковому курорті Dubrovnik Sun Gardens, розташованому за 20 хв їзди від Старого міста Дубровника, поряд з Орашацом. Один з перших покупців, менеджер голландського фонду, заробивши на оренді влітку 2009 року, зміг покрити витрати на утримання за цілий рік.
У Dubrovnik Sun Gardens налічується 207 квартир з 1-3 спальнями. Апартаменти на чотирьох осіб влітку здаються за 550 фунтів стерлінгів (майже 700 євро) на добу. Однак власники ділять дохід від оренди навпіл з керуючою компанією.
В околицях містечка Орашаца ростуть виноградники та оливкові гаї. За 25 км знаходиться громада Стон, в якій цілорічно проходять фестивалі.
У місті Плоче, яке теж знаходиться недалеко від Дубровника, можна купити квартиру з трьома спальнями з видом на море за 166 тис. фунтів стерлінгів (приблизно 200 тис. євро). На курорті Затон Велікі за 177 тис. фунтів стерлінгів (220 тис. євро) продається квартира в кам'яній віллі на березі моря.
За матеріалами:
Tranio.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас