Латвія продасть найбільшу авіакомпанію за допомогою реклами у ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвія продасть найбільшу авіакомпанію за допомогою реклами у ЗМІ

Казна та Політика
315
Міністерство транспорту Латвії оголосило про плани продати половину найбільшого національного авіаперевізника airBaltic, розмістивши відповідну рекламу на сторінках The Financial Times. Уряд країни буде очікувати надходження заявок на 50 відсотків мінус одна акція компанії до 1 листопада.
Як відзначає AFP, позначив потребу в коштах після того, як 20 днів тому оголосив про збитки в розмірі 32 мільйонів євро в першому півріччі 2012 року. Незважаючи на невдалий показник, гендиректор ризької авіакомпанії німець Мартін Гаусс заявив, що результат був покращений, в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року, коли чистий збиток склав 100 мільйонів євро.
Гаусс очолив компанію після звільнення свого співвітчизника Бертольта Фліка в жовтні 2011 року. Флік подав у відставку, а потім продав пакет на 47 відсотків акцій, що належав його офшорній компанії, державі, яка тепер зосередила у себе 99 відсотків.
Гаусс запевняє, що airBaltic повернеться до прибутковості до 2014 року. Він заявляє про те, що багатьом інвесторам цікава пропозиція латвійського уряду. У найближчих планах компанії - купівля 20 канадських літаків Bombardier на суму півтора мільярда доларів.
Компанія зараз управляє 34 літаками, які здійснюють рейси з аеропортів усіх трьох прибалтійських столиць. Вона була створена в 1995 році і в останні роки отримала репутацію регіонального дискаунтера.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас