Період дефляції в Японії перерветься вперше за 16 років у наступному фінроці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Період дефляції в Японії перерветься вперше за 16 років у наступному фінроці

Казна та Політика
313
Уряд Японії очікує, що період дефляції, який триває в країні, завершиться в наступному фінансовому році, повідомляє агентство Bloomberg.
Згідно з прогнозом Кабінету міністрів країни, індекс-дефлятор ВВП, основний показник цінових трендів в Японії, збільшиться в наступному фінроці, який завершиться в березні 2014 року, на 0,2%, що стане першим підйомом за 16 років.
Зростання номінального ВВП в 2014 фінроці складе 1,9%, перевищивши темпи збільшення реального ВВП - 1,7%.
Прогнози уряду контрастують з останніми статданими щодо японської економіки. Індекс-дефлятор ВВП у другому кварталі скоротився на 1,1% відносно того ж періоду попереднього року.
Тривалий період дефляції в країні стримує економічний підйом, у зв'язку з чим парламент країни закликає Банк Японії вжити додаткових заходів для стимулювання економіки.
"Я сподіваюся, що кінець дефляції буде покладено якомога швидше, - заявив міністр економіки Японії Мотохіса Фурукава. - Ми очікуємо, що економіка продовжить відновлення".
Між тим, експерти не впевнені, що прогноз уряду реальний.
"Я сумніваюся, що ми побачимо прогрес в плані завершення періоду дефляції, - говорить головний економіст Dai-ichi Life Research Institute Inc. в Токіо Тосіхіро Нагахама, - це радше орієнтир, ніж прогноз".
Міністерство фінансів Японії оголосило в п'ятницю, що обмежить обсяг випуску облігацій в наступному році рівнем 44 трлн ієн ($554 млрд) та уріже витрати на громадські проекти на 10% в рамках заходів, спрямованих на уповільнення темпів зростання держборгу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас