Чергова місія МВФ прибуде в Україну наприкінці серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чергова місія МВФ прибуде в Україну наприкінці серпня

Казна та Політика
262
Чергова місія Міжнародного валютного фонду відвідає Україну для зустрічей із владою з 29 серпня по 5 вересня 2012 року.
Про це йдеться в повідомленні київського представництва МВФ із посиланням на заяву Макса Альєра.
"Група експертів МВФ відвідає Київ в період з 29 серпня по 5 вересня з метою обговорення технічних питань, що стосуються бюджету на 2013 рік, реформ енергетичного сектора і програм соціальної допомоги", - наголошується в повідомленні.
Наголошується, що МВФ не наводить інформації про те, хто очолить місію, а також не повідомляє інших деталей.
Раніше повідомлялося, що Україна планує в жовтні обговорити з представниками Міжнародного валютного фонду питання, пов'язані з продовженням програми stand-by.
Як повідомлялося раніше, в 2010 році Київ домовився з МВФ про кредитну програму обсягом $15,16 мільярда. Вже виділено два транші на загальну суму понад $3,4 мільярда, одначе із грудня 2010 року співробітництво за цією програмою не здійснюється. МВФ наполягає на підвищенні цін на газ для населення, а український уряд відмовляється йти на цей крок.
Чиновник також повідомив, що під час переговорів з Лагард він попередив її про небезпеку соціальної кризи в Україні у разі підвищення цін. Влада України заявляє, що переговори з МВФ зайшли в глухий кут, але висловлюється за продовження співробітництва.
У червні 2012 року президент України Віктор Янукович заявив, що, можливо, фінансування з боку МВФ відновиться з 2013 року.
Раніше повідомлялося, що Україна буде збільшувати тарифи на енергоносії для населення відповідно до вимог МВФ. Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляв, що Україна не буде вимолювати кредити у МВФ, але переговори продовжує.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас