США виділили Україні перший в історії грант на розвиток нафтогазового сектора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США виділили Україні перший в історії грант на розвиток нафтогазового сектора

Енергетика
1033
Уряд США виділив Україні перший в її історії грант на розвиток нафтогазового сектора. У відповідності з угодою компанії "Укргазвидобування" та Агентства США з торгівлі та розвитку (USTDA), на вивчення перспектив відновлення видобутку на виснажених ділянках Котелевського газоконденсатного родовища на території Полтавської та Харківської областей виділяється 724 тис. дол. До того ж українські нафтовики отримають доступ до новітніх технологій видобутку.
"Початок практичної роботи над пілотним проектом з реабілітації українського газоконденсатного родовища є невеликим, але важливим кроком у напрямку зміцнення енергетичної безпеки України. Підписана сьогодні угода забезпечить доступ українським фахівцям до найсучасніших технологій провідних американських компаній у сфері реабілітації законсервованих і малодебітних нафтогазових родовищ", - заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко.
У свою чергу директор компанії "Укргазвидобування" Юрій Борисов підкреслив, що в разі успіху на Котелевському компанія зможе використовувати отриманий досвід на інших своїх родовищах.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас