Кількість Інтернет-звітуючих платників ПДВ сягнула майже 96% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість Інтернет-звітуючих платників ПДВ сягнула майже 96%

218
У липні поточного року кількість платників податку на додану вартість, які надсилають звітність "електронкою", перевищила минулорічний показник в 1,7 рази. У липні 2011 року звітували за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку лише 55 відсотків платників ПДВ. Цього року їх кількість складає вже майже 96 відсотків. Про це йдеться в повідомленні Державної податкової служби України.
У Податковій відзначають щомісячне зростання кількості Інтернет- звітуючих приблизно на один відсоток. Наприклад, у січні 2012 року в електронному вигляді звітність надсилали 91,3 відсотка платників, а от у 2011 році взагалі лише 39 відсотків.
Загалом, за 7 місяців поточного року через централізовану систему прийнято майже у 6 разів більше документів, ніж у минулому році.
За словами фахівців Податкової, кількість Інтернет-звітуючих зростатиме і надалі, у тому числі і платників податку на прибуток. Цьому значною мірою сприяє створений у ДПСУ центр сертифікації ключів, який безкоштовно видає платникам ключі електронного цифрового підпису.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас