Бразилія запускає програму стимулювання економіки обсягом 66 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія запускає програму стимулювання економіки обсягом 66 млрд дол

Казна та Політика
350
Бразилія запускає програму стимулювання економіки обсягом 133 млрд бразильських реалів ($65,6 млрд), покликану підтримати інвестиції в старіючу інфраструктуру країни і зміцнити довіру до економіки, пише газета Financial Times.
Президент Бразилії Ділма Руссеф заявила в середу, що уряд країни в першу чергу передасть приватним компаніям права на автомагістралі і залізниці, а потім перейде до інших інфраструктурних об'єктів.
"Ми починаємо з залізниць і швидкісних шосе, одначе подбаємо і про аеропорти, морські порти і судноплавні комунікації", - зазначила Д.Руссеф.
Загалом бразильський уряд має намір приватизувати 7,5 тис. км автомобільних доріг та 10 тис. км залізничних шляхів. Компаніям, які беруть участь у розвитку інфраструктури, будуть надаватися кредити на пільгових умовах державним банком розвитку країни.
У найближчі п'ять років в інфраструктуру буде вкладено 79,5 млрд реалів, решта коштів надійде протягом 25 років.
Темпи зростання бразильської економіки різко сповільнюються. У 2011 році ВВП країни збільшився на 2,7%, в порівнянні з рекордним підйомом на 7,5% в 2010 році. В цьому році, за оцінками експертів, економічний підйом в країні може скласти 2% або менше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас