Рахункова палата: Жоден регіон України не готовий до роботи "єдиного вікна" на 100% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата: Жоден регіон України не готовий до роботи "єдиного вікна" на 100%

392
Стовідсоткова готовність до роботи з громадянами за технологією "єдиного вікна" не досягнута в жодному регіоні України, але час обробки однієї заяви на отримання соціальної допомоги зменшився. Однак показник кількості оброблених справ є нижчим від запланованого, оскільки належної модернізації не відбулося, а можливості адміністративної системи на регіональному та місцевому рівнях, в порівнянні з попереднім роком, покращилися. Про це йдеться в повідомленні Рахункової палати.
За підсумками розгляду результатів аудиту проекту вдосконалення системи соціальної допомоги, який підтримується позикою Міжнародного банку реконструкції та розвитку, колегія Рахункової палати зазначила, що в 2011 р. його реалізація прискорилася, проте Міністерство соціальної політики забезпечило досягнення лише третини запланованих на рік показників результативності проекту.
Удосконалення системи соціальної допомоги має на меті посилити її адресність і спростити процедури надання, зокрема через впровадження технології прийому громадян за принципом "єдиного вікна". Однак Мінсоцполітики реалізує проект занадто повільно: протягом 6 років замість передбачуваних міжнародною угодою 2,5 років.
Разом з тим, аудитори відзначили позитивні зрушення в реалізації поставлених завдань в останній час. Зокрема, в 2011 р. завершена підготовка для введення в дію нової інформаційно-аналітичної системи соціального захисту населення.
Неодноразові перенесення термінів створення Інформаційно-аналітичної системи захисту населення як ключового заходу проекту призвели до відстрочення його реалізації в 1 січня 2013 р.
Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович доручив профільним міністерствам і відомствам підготувати проект Стратегії розвитку інформаційного суспільства в Україні, зокрема щодо забезпечення функціонування автоматизованої системи "Єдине вікно подання електронної звітності".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас