Близько 1,7 млн. нелегалів зможуть залишитися в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько 1,7 млн. нелегалів зможуть залишитися в США

825
У США нелегальні іммігранти зможуть звернутися за отриманням тимчасового дозволу на проживання та роботу в країні.
Приблизно 1,7 млн людей можуть відповідати критеріям програми, про яку повідомив у червні президент США Барак Обама, пішовши таким чином назустріч іспаномовним виборцям.
Республіканці кажуть, що своєю програмою Обама проігнорував конгрес США і відібрав робочі місця у американців.
На виборах президента у листопаді допомога вихідців з Латинської Америки може бути доволі корисною для Обами, переобрання якого на другий термін виглядає не найпростішим завданням.
Більшість нелегалів, яких на території США налічується приблизно 11,5 млн, приїхали в країну з держав Латинської Америки.
В даний час нелегальні іммігранти приводять в порядок свої документи, а Міністерство внутрішньої безпеки (DHS) починає прийом заяв на участь в програмі, яка дозволить їм залишитися в країні і отримати право на роботу як мінімум на два роки.
У внутрішньому документі, складеному співробітниками DHS, прогнозується, що в перший рік роботи програми заяви подадуть 1,04 млн осіб. За даними експертів, всього критеріям програми відповідають зараз 1,7 млн осіб.
Адміністрація США планує не депортувати нелегальних іммігрантів, які приїхали в дитячому віці.
Щоб відповідати критеріям участі в програмі, необхідно було прибути в США до досягнення 16-річного віку, бути зараз не старше 30 років, перебувати в США не менше п'яти років і здобувати освіту або мати диплом про закінчення коледжу, як варіант - пройти службу в американських збройних силах. Також необхідно не мати судимостей за певними статтями кримінального кодексу.
Цей захід нагадує законопроект Dream Act, згідно з яким юні нелегальні іммігранти могли узаконити своє перебування в країні. Але він так і не зміг зрушити з мертвої точки після кількох років обговорень в конгресі.
"У випадку, якщо люди, які опинилися тут дітьми, відповідають всім вимогам, вони можуть відтепер жити без побоювання бути депортованими і зможуть використовувати свої таланти на благо нашої великої країни", - сказав глава Служби громадянства та імміграції США Алехандро Майоркас.
Але консерватори звинуватили Обаму в політичному потуранні іспаномовних виборців напередодні президентських виборів.
Голова юридичного комітету палати представників конгресу США, республіканець Ламар Сміт заявив: "У той час, як можливо мільйони нелегальних іммігрантів зможуть нарівні з американцями претендувати на обмежене число робочих місць, схоже, що не існує механізму, який би забезпечував перевірку достовірності заявлених ними про себе відомостей і запобігав спробам шахрайства".
Бажаючі взяти участь у програмі повинні заплатити внесок у розмірі 465 доларів, а також представити посвідчення особи та документи, що підтверджують їх відповідність вимогам.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас