Світові ціни на нафту відновили зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на нафту відновили зростання

Енергетика
317
Нафтові котирування за підсумками торгів у вівторок зросли на 0,4-0,8% після публікації позитивних статданих з Франції, Німеччини та США, а також прогнозах на зниження запасів нафти в цій країні, свідчать дані торгів.
Ціна вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) за підсумками торгів підвищилася на $0,70 - до $93,43 за барель. Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на $0,43 - до $114,03 за барель.
Відзначається, що в середу інвестори чекають публікації даних про запаси чорного золота від Міненерго США. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікують зниження запасів нафти на оптових складах країни на 1,75 мільйона барелів.
Як повідомило раніше міністерство торгівлі США, обсяг роздрібних продажів в країні в липні 2012 року збільшився на 0,8% в порівнянні з червнем, хоча аналітики прогнозували зростання лише на 0,2%. Показник є одним з найважливіших індикаторів розвитку економіки США, тому що близько 70% ВВП країни становлять витрати на особисте споживання.
Тим часом, в п'ятницю, 10 серпня, Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) знизило прогноз попиту на паливо у світі, після чого ціни на нафту продовжили зниження.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас