Обмін валюти з економією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обмін валюти з економією

734
Безготівкова конверсія валют за фактичним курсом, що склався на міжнародних ринках, значно вигідніша, ніж обмін через касу
Кожен з нас хоча б одного разу обмінював валюту. Операція – простіше не буває. Взяв гривні, пішов до банку і поміняв їх на долари, євро, або навпаки. А що робити, якщо потрібно одну "чужу" валюту поміняти на іншу не менш "чужу", наприклад, долари на фунти, чи євро на швейцарські франки? Для цього банкіри пропонують послугу конверсії іноземних валют.
Конверсію можна здійснити в готівковій та безготівковій формі. Готівкова конверсія – це фактично кілька обмінних операцій через гривню (долар – гривня – євро, євро – гривня – фунт). Це найшвидший, але й найбільш невигідний спосіб обміну валюти через втрати на різниці курсів покупки і продажу валют, яка на непопулярних валютах на зразок угорських форинтів або шведських крон може досягати 10-15%.
Набагато вигіднішою є безготівкова конверсія валют, при якій банк обмінює кошти, що знаходяться на рахунку клієнта, за його заявкою. До недавнього часу ця послуга була не вельми затребуваною з боку фізичних осіб. Дійсно, з необхідністю поміняти одну іноземну валюту на іншу частіше стикаються юридичні особи та підприємці, які, наприклад, купують сировину в якійсь країні і розраховуються за це в одній валюті, а експортують товари в іншу країну, отримуючи за це виручку в місцевій валюті. Але останнім часом цей сервіс з низки причин стає все більш популярним і серед населення. Наприклад, "захитався" євро, і все частіше можна почути пораду перевести частину заощаджень у швейцарські франки. Або потрібно оплатити навчання, лікування, участь у конференції або семінарі за кордоном, погасити валютний кредит або зробити передоплату для бронювання готелю. У всіх цих випадках обміняти гроші з валюти накопичення у валюту розрахунків допоможе безготівкова конверсія.
Укрексімбанк пропонує два способи конверсії популярних іноземних валют, які входять до I групи Класифікатора НБУ. Перший – безготівкова конверсія за курсом НБУ. При такому обміні банк обмінює, наприклад, євро на швейцарські франки, використовуючи офіційні котирування, які регулятор переглядає щодня. Тут клієнт уже не втрачає на різниці курсів продажу-покупки, але має сплатити комісію банку (до 3% від суми).
Другий варіант безготівкової конверсії набагато вигідніший, оскільки дає клієнтові можливість обміняти валюту за фактичним курсом, який формується на міжнародному валютному ринку. Тобто котирування обміну не залежать від регулювання НБУ курсів валют і можуть бути більш вигідними для клієнта. Також вигідно відрізняються тарифи на проведення такої конверсії – від 0,25% від суми. Розмір комісії залежить від суми операції, що і є відмінною рисою безготівкових конверсійних операцій в Укрексімбанку. Це особливо вигідно для клієнтів, які обмінюють великі суми валютних коштів.
При проведенні безготівкової конверсії немає необхідності відвідувати касу, очікувати в черзі, перераховувати великі суми при сторонніх людях, що дозволяє уникнути ризику втрати інформації та інших операційних ризиків, які можуть виникнути при обороті готівкових грошей. Щоб безготівково конвертувати валюти, необов'язково мати два рахунки в різних валютах – набагато зручніше і дешевше відкрити мультивалютний рахунок. Ця послуга для фізичних осіб в Укрексімбанку коштує 80 гривень. Документи, необхідні для ідентифікації клієнта, – паспорт та реєстраційний номер облікової картки платника податків (нова назва ідентифікаційного коду). Також слід оформити заявку на проведення конвертації. Зарахування купленої валюти на рахунок відбувається протягом одного-двох днів. При обміні валют інші документи непотрібні, але в разі здійснення платежу в іноземній валюті за кордон клієнт повинен надати банку підтверджуючі документи, регламентовані чинним законодавством.
Укрексімбанк має великий досвід проведення операцій з безготівкової конверсії іноземної валюти, тому кваліфіковані менеджери банку завжди забезпечать високу якість обслуговування і підкажуть кожному клієнтові оптимальне рішення.
За матеріалами:
Укрексiмбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас