Оператор "Південного потоку" націлився на голландську "прописку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оператор "Південного потоку" націлився на голландську "прописку"

Енергетика
363
Оператор морської частини газопроводу "Південний потік" - компанія South Stream - почала розглядати питання про перереєстрацію із Швейцарії до Голландії. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на неназвані джерела.
Цю інформацію підтвердили і джерела в галузі газети "Коммерсантъ". За їхніми даними, остаточне рішення ще не прийнято. Зміна країни реєстрації може бути пов'язана з умовами оподаткування. Так, Швейцарія надає невигідний податковий режим для італійських компаній.
В даний час концерн South Stream зареєстрований у швейцарському Цузі. Частки в ньому мають "Газпром" (50 відсотків), італійська Eni (20 відсотків), німецька Wintershall (15 відсотків) і французька EdF (15 відсотків).
Передбачається, що будівництво газопроводу "Південний потік" почнеться в грудні 2012 року, а перший газ піде по трубі через три роки. Труба будується для постачання російським газом Центральної і Південної Європи в обхід України. Газопровід пройде по дну Чорного моря, а далі - по території Європи. Маршрут "Південного потоку" через європейські держави ще обговорюється.
Найбільш вірогідний варіант: газ буде потрапляти в Центральну і Західну Європу через Сербію та Італію, де будуть побудовані нитки газопроводу. Орієнтовна вартість труби з пропускною здатністю в 63 мільярди кубометрів газу оцінюється в 15 мільярдів євро, з яких 10 мільярдів євро підуть на морську ділянку, а 5 мільярдів - на сухопутну.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас