МВФ: Умови кредитів для Греції необхідно пом'якшити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Умови кредитів для Греції необхідно пом'якшити

Казна та Політика
326
Європейським лідерам варто задуматися над тим, щоб пом'якшити умови кредитування Греції. Таку думку висловили експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ) за підсумками аналізу поточної ситуації в Греції та перевірки того, наскільки успішно країна виконує свої зобов'язання перед кредиторами, повідомляє "Росія-24".
Як зазначають фахівці міжнародної організації, в самому МВФ готові перейти на більш пільгові умови надання допомоги Афінам, однак хотіли б отримати підтримку решти учасників "трійки" кредиторів.
В МВФ також додали, що рішення пом'якшити вимогу викликане тим, що рецесія в Греції не йде на спад, а навпаки, лише поглиблюється. Після п'яти років скорочення економіки, на горизонті видно лише нові проблеми і труднощі. Все це, впевнені в організації, заважає Афінам виконувати зобов'язання "трійки".
Варто зазначити, що деякі незалежні експерти пропонують просто провести нову стрижку грецьких держоблігацій, втім, в МВФ такий варіант коментувати відмовляються.
Свою ревізію в Греції "трійка" завершила 6 серпня і має намір знову повернуться в країну у вересні для того, щоб остаточно розібратися, чи справляються Афіни зі своєю програмою економії.
Після зустрічі з представниками грецького уряду ревізори "трійки" заявили, що задоволені результатами переговорів з Афінами про новий пакет заходів економії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас