Завантаження регіональних готелів після ЄВРО-2012 знизилося до 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завантаження регіональних готелів після ЄВРО-2012 знизилося до 20%

700
У липні 2012 року середній показник завантаження готелів у регіонах України, в порівнянні з червнем, знизився до 20%. У червні кількість вільних номерів у готелях міст-мільйонників переважала, зайнято було лише близько 30% номерного фонду. У серпні підвищення завантаження не очікується. Про це повідомив Максим Ванат, керуючий готелю "Інтурист-Запоріжжя".
"Зниження показників пояснюється відсутністю бізнес-активності. Загалом, літо є низьким сезоном для готелів Запоріжжя та інших регіонів України, які перебувають далеко від потенційних місць для відпочинку", - сказав експерт.
Показники завантаженості готелів у червні цього року, які за прогнозами мали перевершити такі за минулий рік, фактично виявилися навіть нижчими від таких за 2011 рік. При цьому якщо проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року не повною мірою виправдало очікування готельєрів приймаючих міст, то в регіонах ситуація склалася краще, ніж прогнозували. Незважаючи на те, що відсутні традиційні туристичні групи з Європи, в цих містах не були скасовані заплановані виставки, конференції та корпоративні заходи, що врятувало ситуацію.
"Наші прогнози щодо того, що футбольні вболівальники, у зв'язку з високими цінами на проживання у містах, що приймають чемпіонат, будуть зупинятися в містах-супутниках, частково виправдалися. Наприклад, в нашому готелі за час Євро-2012 зупинилося кілька груп уболівальників з Англії і Франції, які їздили дивитися матчі в Донецьк", - говорить Ванат.
Експерт також прогнозує середньомісячне завантаження регіональних готелів у серпні поточного року на рівні показників липня. Збільшення завантаженості готелів до 40-50% очікується у вересні в зв'язку з традиційним початком бізнес-активності в Україні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас