Закон про надання податкових пільг в ІТ-індустрії вступить у силу з 1 січня 2013 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про надання податкових пільг в ІТ-індустрії вступить у силу з 1 січня 2013 р

404
Закон №5091-VI, який звільняє від сплати ПДВ підприємців, що працюють в сфері індустрії програмної продукції, підписаний Президентом України Віктором Януковичем 30 липня, опублікований в газеті "Голос України" від 2 серпня 2012 р. і вступить в силу з 1 січня 2013 року.
Як повідомлялося, 21 червня ц.р. Янукович ветував відповідний закон. Одначе пізніше, 5 липня ц.р., Верховна Рада України (ВР) схвалила документ з пропозиціями Януковича. У законі №9744 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спеціального режиму оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції, Янукович запропонував визначити термін "програмна продукція", оскільки відсутність визначення, як у відповідному законі, так і в Податковому кодексі могла призвести до зловживань і корупції.
Крім того, Президент зазначав, що пропоновані процедури адміністрування встановлюваного режиму оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції є складними для бізнесу і містять корупційні ризики, і запропонував утриматися від введення додаткових підстав для проведення органами ДПСУ документальних позапланових виїзних перевірок суб'єктів господарювання, а також від отримання відповідного висновку Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України.
Янукович також вважав неприйнятним зниження ставки податку на доходи фізичних осіб для працівників суб'єктів індустрії програмної продукції до 5% і запропонував виключити із закону ці норми.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас