Судан і Південний Судан домовились про розподіл нафтових доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Судан і Південний Судан домовились про розподіл нафтових доходів

Енергетика
154
Південний Судан і Судан домовилися про розподіл нафтових доходів, і найближчим часом обговорять терміни відновлення постачань південносуданської нафти через суданську територію, передає агентство Рейтер з посиланням на представника Африканського союзу.
"Це угода, що вирішує всі проблеми. При цьому значними (при її укладанні) були питання про ціну за транспортування, транзит і видобуток (нафти)", - сказав журналістам посередник при переговорах між Хартумом і Джубою, екс-президент ПАР Табо Мбекі (Thabo Mbeki).
Деталі угоди між сторонами не розголошуються.
Минулого тижня два Судани почали переговори в Ефіопії під егідою Африканського союзу з питань про розподіл нафтових доходів. Південний Судан припинив нафтовидобуток на своїх родовищах на початку цього року через відсутність домовленості з Суданом з приводу мита за транзит нафти по суданській території. Рада Безпеки ООН раніше погрожувала обом сторонам новими санкціями, якщо вони не домовляться про відновлення транзиту чорного золота до другого серпня.
Південний Судан відокремився від Хартума і став незалежною державою більше року тому, але всі проблеми, які сторонам не вдалося вирішити до отримання Джубою незалежності, до цих пір ускладнюють відносини між двома країнами.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас