МВФ виділив 6,2 млрд дол. Марокко і 2 млрд дол. Йорданії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ виділив 6,2 млрд дол. Марокко і 2 млрд дол. Йорданії

Казна та Політика
177
Міжнародний валютний фонд (МВФ) схвалив виділення 6,2 млрд дол Марокко і 2 млрд дол Йорданії, йдеться в повідомленні відомства від 3 серпня 2012 року. Голова МВФ Крістін Лагард високо оцінила успіхи Марокко в економіці, зокрема, високі темпи зростання, низьку інфляцію і стійкий банківський сектор.
Основним фактором ризику для Марокко залишається зниження торгівлі з державами єврозони, одначе, за словами Лагард, уряд королівства робить все можливе для подолання кризової ситуації.
Уряд Марокко може не вдаватися до кредиту МВФ. Фонд зазначає, що 6,2 млр дол є своєрідною "страховкою" на випадок виникнення надзвичайних обставин.
Виділення 2 млрд дол Йорданії пояснюється зростанням цін на паливо і масовими протестами населення, які привели до економічних складнощів.
"Йорданія зіткнулася із зовнішньоекономічними і фіскальними труднощами, які, здебільшого, пов'язані з проблемами в енергетичному секторі. Дані проблеми призвели до зростання дефіциту державного бюджету та місцевої електричної компанії. Крім того, вони ясно показали структурні уразливості податкової системи та енергетичного сектора країни", - наголошується в повідомленні Лагард.
Відзначимо, що Йорданія була змушена переорієнтувати свою електроенергетику з газу на нафту після частих перебоїв з постачаннями "блакитного палива" з Єгипту. У I кварталі 2012 р. ВВП Йорданії виріс на 3% в річному вирахуванні.
Нагадаємо, Україна у вересні 2012 р. має намір виплатити МВФ 1 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас