НБУ планує восени випустити казначейські зобов'язання на 200 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ планує восени випустити казначейські зобов'язання на 200 млн дол

Фондовий ринок
631
Національний банк України (НБУ) планує восени випустити казначейські зобов'язання на 200 млн дол. Про це у відеозверненні повідомив директор генерального департаменту банківського нагляду Нацбанку Олексій Ткаченко.
"Планується випуск номіналом 500 дол, відповідно мінімальна кількість, яку може купити людина - одне казначейське зобов'язання, тобто 500 дол. Планується перший випуск - 200 млн дол. Якщо цей інструмент буде користуватися популярністю, то плануються додаткові випуски... Остаточно ще дохідність не вирішена, але вона буде в коридорі між 8 і 10 відсотками річних", - зазначив Ткаченко.
За його словами, придбати державні казначейські зобов'язання на загальну суму до 150 тис. грн зможе будь-яка фізична особа без пред'явлення документів. У разі їх придбання на велику суму потрібно буде мати при собі документ для ідентифікації особи.
Мінфін спочатку буде реалізовувати державні казначейські зобов'язання через "Ощадбанк". Надалі передбачена можливість участі в реалізації державних казначейських зобов'язань усіх зацікавлених банків.
"Міністерство фінансів буде доводити "Ощадбанку" раз на 10 днів котирування на продаж казначейських зобов'язань. Це пов'язано з тим, що кожного разу треба враховувати вже накопичений дохід за відсотковою ставкою цінних паперів. І відповідно "Ощадбанк" щодня буде ставити котирування на зворотну купівлю цих зобов'язань, яка може відрізнятися від ціни продажу максимум на 1%", - роз'яснив директор генерального департаменту банківського нагляду.
Нагадаємо, раніше директор департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубихвіст висловив думку, що концентрація Мінфіну на внутрішньому ринку - правильне рішення в умовах проблем з отриманням позик.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас