Міністр фінансів Німеччини спростував чутки про масштабний викуп іспанських облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів Німеччини спростував чутки про масштабний викуп іспанських облігацій

Фондовий ринок
261
Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле розвіяв чутки про те, що кошти європейських екстрених фондів будуть направлені на викуп облігацій Іспанії, повідомляє France 24. Напередодні низка західноєвропейських ЗМІ вийшли з повідомленнями про підготовку координованої ЄЦБ операції з викупу великого обсягу боргових паперів Іспанії та Італії за рахунок коштів Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF).
"Ні, всі подібні чутки не мають жодного обґрунтування", - заявив голова фінансового відомства ФРН, коментуючи можливість залучення коштів екстреного фонду. Разом з тим, в рамках своєї діяльності, ЄЦБ має право проводити викуп облігацій на вторинному ринку з метою зниження навантаження на економіку Мадрида і Риму.
Відзначимо, що ґрунт для спекуляцій щодо EFSF створив сам голова ЄЦБ Маріо Драгі, який 26 липня 2012 року заявив, що регулятор "піде на будь-які заходи для збереження єдиної європейської валюти".
Спростувавши чутки і спекуляції навколо порятунку Іспанії, Шойбле підкреслив, що уряд королівства вже ухвалив всі необхідні рішення для стабілізації національної економіки і тепер планомірно втілює в життя свої плани.
Нагадаємо, 23 липня ц.р. дохідності за 10-річними державними облігаціями Іспанії підскочили приблизно на 0,3 відсоткового пункту - до 7,57% - вище рівнів, які свого часу змусили Грецію, Ірландію та Португалію звернутися за фінансовою допомогою Євросоюзу і МВФ. Проте влада країни заявила, що не має наміру просити у партнерів інших коштів, за винятком тих, що вже затверджені відповідно до програми рефінансування банківського сектору країни.
Економіка Іспанії відчуває серйозні труднощі у вигляді великого рівня державного боргу і безробіття.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас